Az otthon és a munkahely közötti egyensúly: családbarát intézkedések a bíróságokon

Többletjuttatások, részmunkaidős foglalkoztatás és otthoni munkavégzés - ezekkel az intézkedésekkel is segíti az Országos Bírósági Hivatal (OBH) a gyermekeket nevelő munkavállalókat.  A bírósági szervezet 11 ezer munkatársának 80%-a nő, ezért nagyon fontos az otthon és a munkahely közötti egyensúly megteremtése - nyilatkozta dr. Handó Tünde, az OBH elnöke a Fejér Megyei Hírlapnak. 
 
Az OBH célja 2012 óta, hogy a gyermeket vállaló munkatársakat, és a tartósan távol lévő kollégákat segítse. A szervezet ennek érdekében indította útjára 2016-ban a Megtartó programot, amely valamennyi bírósági dolgozót érinti és többletjuttatásokat nyújt a családosoknak is. A program idei évben bevezetett új eleme az óvodás és bölcsődés gyermekeket nevelő szülők támogatása: a térítéses intézményi ellátásért, havi 10 ezer forintos támogatást kapnak. 
 
Dr. Handó Tünde hozzátette, a családbarát hozzáállás a családjogi ügyek szempontjából is elengedhetetlen. Országos szinten a járásbíróságok ügyeinek több mint 50 százalékát teszik ki az ilyen típusú ügyek, melyek intézése kiemelt odafigyelést igényel. Éppen ezért a bírák képzésére, szakmai és pszichés felkészítésére is hangsúlyt fektetnek. A bírósági közvetítés intézménye is segíti az ügyfeleket ezekben az ügyekben, amely területen a Székesfehérvári Törvényszék élen jár. 

Az interjú ide kattintva elérhető. 
 
Forrás: https://birosag.hu