Az e-kapcsolattartásról tartanak képzéssorozatot Szegeden

A Szegedi Törvényszéken 2019. január utolsó hetében megkezdődött a büntetőeljárás területén kötelezően alkalmazandó e-kapcsolattartással összefüggő eljárásjogi és ügyviteli ismeretekkel kapcsolatos képzéssorozat, amely 2019. február hónapban is folytatódik.

A képzés kereteit a büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. törvény, valamint az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. (e-ügyintézési) törvény vonatkozó rendelkezései adják. Az előadásokat a Szegedi Törvényszék és Szegedi Járásbíróság bírái tartják.

A képzés keretében a büntető ügyszakos bírák és igazságügyi alkalmazottak az e-kapcsolattartásra vonatkozó rendelkezések hatályáról, az elektronikus ügyintézés résztvevőiről, a választható és kötelező kapcsolattartás eseteiről, a szakértőkre, meghatalmazott védőkre és jogi képviselőre vonatkozó rendelkezésekről, az elektronikus kapcsolattartásra vonatkozó rendelkezések megszegésének következményeiről elméleti ismereteket szerezhetnek, amelyet gyakorlati képzés is követ.

Szeged, 2018. február 1.

 

a Szegedi Törvényszék Sajtóosztálya