III. Nyugdíjas találkozó a Szegedi Törvényszéken

A Szegedi Törvényszék 2018. október 18. napján harmadik alkalommal köszöntötte nyugalmazott bíráit és igazságügyi alkalmazottait, amelyen közel 60 korábbi munkatárs vett részt.

A megjelenteket dr. Tárkány-Szűcs Babett, a Szegedi Törvényszék elnöke köszöntötte és örömét fejezte ki, hogy a nyugalmazott kollégák ilyen szép számban megjelentek az eseményen, hiszen a nyugdíjas találkozó a törvényszék számára minden évben kiemelkedő programnak számít.

A törvényszék elnöke köszöntő szavait követően ismertette a Szegedi Törvényszék elmúlt egy évének eseményeit, a személyi változásokat és a Bíróságok Napja alkalmából a Szegedi Törvényszéken első ízben megrendezésre került ünnepség alkalmából átnyújtott elismeréseket.

Kiemelte, hogy az elmúlt egy esztendő számos változást hozott a törvényszék életében, melynek keretében beszámolt az elektronikus eljárásokról, a VIA-videó konferencia lehetőségéről, a távmeghallgatásról, a bírósági történelem- és hagyományápolás keretében megvalósuló eredményekről is. Kitért továbbá a Szegedi Törvényszék előtt álló egyik legnagyobb változásra, a Széchenyi tér 4. szám alatti épület felújítására és az OBH elnöke által meghirdetett Jablonszky Ferenc Program keretében megvalósult fejlesztésekre. Külön örömének adott hangot, hogy 2017. évben a Szegedi Törvényszék Családbarát Munkahely díjat kapott, amelynek keretében számos programmal járultak hozzá a dolgozók hétköznapjaiban megjelenő kihívásainak kezeléséhez.

A törvényszék elnökének szóbeli köszöntőjét követően egy rövid kisfilm keretében mutatta be a törvényszék elmúlt egy évének eseményeit, megvalósult programjait és eredményeit is.

A találkozó keretében lehetőség nyílt a nyugállományba vonult munkavállalók és a Szegedi Törvényszéken jelenleg dolgozók közötti kötetlen eszmecserére, vidám nosztalgiázásra is.

 

Szeged, 2018. október 22. napján

 

a Szegedi Törvényszék Sajtóosztálya