Szegeden rendezték a Dél-alföldi Regionális Sporttalálkozót

A Szegedi Törvényszék szervezésében 2018. október 05. napján, Szegeden került megrendezésre a Dél-alföldi Regionális Sporttalálkozó a Gellért Szabadidő Központban. A megmérettetésen az Országos Bírósági Hivatal, a Gyulai -, a Kecskeméti -, a Szegedi - és a Szolnoki Törvényszék bírái, igazságügyi alkalmazottai mérték össze tudásukat férfi labdarúgás és női kosárlabda sportágakban.

A rendezvényt dr. Tárkány-Szűcs Babett, a Szegedi Törvény elnöke nyitotta meg. Köszöntőjében Szent-Györgyi Albert 1930-ban Szegeden elhangzott gondolatait idézte: „Egy sportcsapat a társadalom kicsinyített képe, a mérkőzés az életért való nemes küzdelem szimbóluma. Itt a játék alatt tanítja meg a sport az embert rövid idő alatt a legfontosabb polgári erényekre: az összetartásra, az önfeláldozásra, az önálló megítélésre, az abszolút tisztességre és mindenekelőtt a fair play, a nemes küzdelem szabályaira."

Kiemelte, hogy a mindennapok forgatagában a mai nap kitűnő alkalomul szolgálhat a közösségteremtésre, amelyhez a csapatjáték nemes intézményén túl a délelőtt folyamán biztosított kötetlen beszélgetések is nagyban hozzájárulnak.                                                                                                     

A férfi labdarúgásban első helyen a Kecskeméti Törvényszék csapata végzett, őket követte a Szolnoki - , majd a Szegedi – és végül a Gyulai Törvényszék csapata.

Női kosárlabdában első helyezett lett az Országos Bírósági Hivatal, második helyen a Kecskeméti Törvényszék, harmadik helyen a Szolnoki -, negyedik helyen a Gyulai -, és ötödik helyen a Szegedi Törvényszék csapata végzett.

 

 

A Dél-Alföldi Regionális Sporttalálkozó soron következő megmérettetésére a Kecskeméti Törvényszék rendezésében kerül sor.

Szegd, 2018. október 10. napján

 

a Szegedi Törvényszék Sajtóosztálya