Közigazgatási rész-kollégiumi ülést tartott a Dél-alföldi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium Szegeden

A Dél-alföldi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium 2018. szeptember 28. napján közigazgatási rész-kollégiumi ülést tartott, melynek helyszínét a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság biztosította a Fő fasori új épületében.

A rész-kollégiumi ülést dr. Tárkány-Szűcs Babett, a Szegedi Törvényszék elnöke és dr. Cséffán József kollégiumvezető nyitotta meg. Mindketten kiemelték, hogy a közigazgatási és munkaügyi bíráskodás szervezeti változásai nem érinthetik a szakmai munka színvonalát, illetve az igazgatási és szakmai vezetőknek fokozottan együtt kell működniük a változások zavartalan menedzselésében.

Az első előadásban dr. Balogh Zsolt kúriai bíró a földforgalmi törvénnyel kapcsolatos jogértelmezési, jogalkalmazási kérdésekről tartott színes és színvonalas előadást.

Ezt követően a rész-kollégium megvitatta és véleményt nyilvánított az ügyvállalási korlát peres eljárás keretében történő vizsgálatával kapcsolatos, számos ügyet érintő vitás kérdésben, valamint a közigazgatási perrendtartással kapcsolatos egyéb aktuális jogértelmezési kérdéseket vitatott meg. A napirendi pont előadói dr. Cséffán József kollégiumvezető és dr. Szabó László a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság bírája volt.

Dr. Cséffán József kollégiumvezető a közszolgálati jogviták elbírálásának aktuális jogalkalmazási kérdéseiről, dr. Stefancsik Márta a Kecskeméti Törvényszék tanácselnöke a bizonyítás egyes kérdései az adójogi perekben címmel tartott hasznos, gyakorlatias tartalmú előadást.

Végezetül az EUB közigazgatási tárgyú, friss döntéseiről dr. Szabó László a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság bírája, európai jogi szaktanácsadó tartott kiemelkedően magas színvonalú előadást.

A Dél-alföldi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium 2018. október 25-26. napján tartja teljes kollégiumi ülését.

Szeged, 2018. október 2.

a Szegedi Törvényszék Sajtóosztálya