Megújul a Szegedi Törvényszék és a Szegedi Járásbíróság közös épülete

Teljesen megújulhat a Szegedi Törvényszék és a Szegedi Járásbíróság közös épülete az Országos Bírósági Hivatal (OBH) Wagner Gyula Tervének keretében, és a vagyonkezelő Szegedi Törvényszék aktív részvétele mellett.

A Szeged város főtere mellett található műemlék bírósági épület beruházása több évre áthúzódó keretek között valósul meg, szem előtt tartva a városképi szempontok érvényesítését is. 

A fejlesztéseket követően a 9.500 négyzetméteres alapterületű épület mintegy 12.600 négyzetméteren biztosítja majd a bírósági munka hatékonyságát növelő, korszerű fizikai feltételeket.

A Szegedi Törvényszéknek és Szegedi Járásbíróságnak helyet adó  épület rekonstrukciós és bővítési munkáinak tervezése folyamatban van. 2018 szeptemberében elkészült az engedélyezési tervdokumentáció és elektronikus formában benyújtották az építési engedély iránti kérelmet.  A kiviteli tervek készítése várhatóan 2018 utolsó negyedévében befejeződik, majd a kivitelező kiválasztására irányuló sikeres közbeszerzési eljárást követően 2019-ben megkezdődhetnek az épület kivitelezési munkái.

 

Forrás: birosag.hu