Dr. Zsurzsa József a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság elnöke

Dr. Tárkány-Szűcs Babett, a Szegedi Törvényszék elnöke dr. Zsurzsa Józsefet 2018. szeptember 1. napjától 6 év időtartamra, 2024. augusztus 31. napjáig terjedő időszakra kinevezte a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság elnökévé.

Dr. Zsurzsa József a Debreceni Városi Bíróságon fogalmazóként, majd a sikeres szakvizsga letételét követően bírósági titkárként teljesített szolgálatot.

1989. december 1. napjától a Debreceni Városi Bíróságra nyert polgári ügyszakos bírói kinevezést, majd 1993 augusztusától a Hódmezővásárhelyi Városi Bíróságra került áthelyezésre. Első ízben 1997. évtől, majd ezt követően még két alkalommal, 2002. és 2008. évtől látta el a Hódmezővásárhelyi Városi Bírság elnöki teendőit.

2017. július 1. napjától a Budapest területén működő Ítélőtábla mellett eljáró elsőfokú szolgálati bíróság bírájává nevezték ki.

Referádáját alapvetően a vegyes kötelmi ügyek, a családjogi, a gazdasági és a tulajdoni perek teszik ki, az utóbbi években az időszerű ítélkezés biztosítása és a hosszú pertartalmú ügyek intézése érdekében önkéntesen teljesített szolgálatot a Makói, a Szegedi és a Szentesi Járásbíróságokon.

Szeged, 2018. szeptember 6.

a Szegedi Törvényszék Sajtóosztálya