Munkaügyi rész-kollégiumi ülés Szegeden

A Dél-alföldi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium 2018. április 20. napján munkaügyi rész-kollégiumi ülést tartott, melynek helyszínét a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság biztosította.

A rész-kollégiumi ülésen a kollégiumi tagok mellett részt vett a Kúria képviseletében Szolnokiné dr. Csernay Krisztina kúriai bíró, kollégiumi kapcsolattartó.

A rész-kollégiumi ülést dr. Cséffán József kollégiumvezető nyitotta meg és köszöntötte a kollégium tagjait. Dr. Bóka János a Magyar Igazságügyi Akadémia igazgatója „Munkaügyi jogviták az új nemzetközi magánjogi törvény rendszerében” címmel tartotta meg kiemelkedő színvonalú, tartalmas nyitó előadását. Ezt követően dr. Sipka Péter a Debreceni Egyetem adjunktusa „A munkáltató egészségkárosodásért fennálló kártérítési felelősségének elméleti alapjai” című, érdekfeszítő előadását hallgathatták meg a kollégium tagjai.

 

 

Szolnokiné dr. Csernay Krisztina kúriai bíró, kollégiumi kapcsolattartó a munkáltató egészségkárosodásért fennálló kártérítési felelősségének a tárgyában született kúriai joggyakorlat-elemzés összefoglaló anyagát ismertette.

Dr. Lele Zsófia Ágnes európai jogi szaktanácsadó az Európai Unió Bírósága legfrissebb döntései közül ismertette a készenléti díj munkaidőnek minősülésével kapcsolatos Matzak ügyet és elemezte az ítéletnek a hatályos jogunkra vonatkozó, várható kihatásait.

 

 

A frontális előadások után pódiumvita keretében került sor a polgári peres eljárás aktuális kérdések megtárgyalására. A pódiumon dr. Balog Zoltán a Kecskeméti Törvényszék kollégiumvezetője, dr. Pusztai-Sznyida Barbara a Gyulai Törvényszék kollégiumvezetője és dr. Komáromi Zoltán a Szegedi Törvényszék tanácselnöke foglalt helyet. A moderátor dr. Cséffán József kollégiumvezető volt.

Szeged, 2018. április 21.

 

a Szegedi Törvényszék Sajtóosztálya