Elektronikus kapcsolattartás gyakorlata a büntetőeljárásban címmel tartott képzést a Szegedi Törvényszék ügyvédek számára

A büntetőeljárások során bevezetésre kerülő elektronikus kapcsolattartással összefüggésben 2018. február 1. napján „Elektronikus kapcsolattartás gyakorlata a büntetőeljárásban” címmel rendezett képzést a Szegedi Törvényszéken a Szegedi Ügyvédi Kamara tagjai számára.

 

 

A képzés aktualitását az adta, hogy a vonatkozó jogszabályok értelmében a 2018. január 1-jét követően megindult büntetőeljárásokban egyes eljárási szereplők, így a büntetőügyekben eljáró ügyvédek is elektronikus kapcsolattartásra kötelesek.

A megnyitót követően dr. Joó Attila, a Szegedi Törvényszék Büntető Kollégiumának vezetője a büntetőeljárási reform irányairól, míg dr. Berkes Tamás törvényszéki bíró, a Szegedi Törvényszék büntető e-per kapcsolattartója a büntető- és a szabálysértési eljárásokat érintő elektronikus kapcsolattartás eljárásjogi és ügyviteli szabályairól tartott előadást.

 

 

A jogszabályi háttér ismertetését követően Lajkó Krisztina, a Szegedi Törvényszék Informatikai Osztályának vezetője egy prezentáció keretében mutatta be az elektronikus kapcsolattartási felületet és az azzal kapcsolatos teendőket.

 

Szeged, 2018. február 9. napján

 

a Szegedi Törvényszék Sajtóosztálya