Beszédleíró szoftverek bemutatója a Szegedi Törvényszéken

2017. június 27. napján nagy érdeklődés mellett a Zalaegerszegi Törvényszék munkatársai mutatták be a törvényszéken az általuk már próba jelleggel használt beszédleíró szoftverek működését.

 

 

A rendezvény megnyitójában dr. Tárkány-Szűcs Babett, a Szegedi Törvényszék elnöke kiemelte, hogy a bírósági szervezetben folyamatos az innováció, amely számos területen megmutatkozik. Az időszerű és hatékony bírói, titkári munkavégzést segíti, továbbá a leírói munkaterhet enyhíti a bemutatásra kerülő beszédleíró szoftver.

Dr. Sorok Norbert, a Zalaegerszegi Törvényszék elnöke bemutatta a beszédleíró szoftverek bírósági alkalmazásban megjelenő gyakorlati előnyeit, kitérve az esetleges hátrányaira is. Dr. Adorján Csaba, a Zalaegerszegi Törvényszék bírája a gyakorlatban mutatta be a szoftverek használatát, amelynek keretében a jelenlévők által felírt szavakból egy tárgyalási jegyzőkönyv rögzítésére került sor a szoftverek segítségével.

 

 

A rendezvény keretében a Belux Kft. által fejlesztett Globalspeech, valamint a Sightspot Network Kft. és a Speechtex Kft. közös fejlesztésű beszédleíró szoftvere került bemutatásra.

A jelenlévők körében a szoftverek gyakorlati felhasználása kedvező fogadtatásra lelt, ezért a törvényszék elnöke bejelentette, hogy a Szegedi Törvényszék önkéntesen vállalkozó kollégái számára biztosítani fogják a szoftverek tesztelésébe való bekapcsolódás lehetőségét.

 

Szeged, 2017. június 29.

 

További képekért kattintson ide.

 

a Szegedi Törvényszék Sajtóosztálya