Továbbra is sikeres a „Nyitott bíróság” program a Szentesi Járásbíróságon

A Szentesi Járásbíróságon a korábbi évek gyakorlatának megfelelően folytatódott a „Nyitott Bíróság" program.

A Zsoldos Ferenc Középiskola 10. és 11. osztályos rendészeti szakos tanulói részére 2017. május 12. napján interaktív órát tartott dr. Baka Kitti bírósági ügyintéző, míg 2017. június 7. napján a Horváth Mihály Gimnázium 10. és 11. osztályos tanulói közül 42 fő tárgyalást látogatott, valamint az ezt követő interaktív órán is részt vett.

A diákok életkorára és érdeklődésére figyelemmel súlyos testi sértés bűntette, fiatal felnőtt vádlottak ellen lopás bűntette, valamint fiatalkorú vádlott ellen kábítószer birtoklásának vétsége miatt indult tárgyalásokat tekintettek meg.

Ezt követően a jogrendszerekről, a bírósági szervezetrendszerről, a bírói életpályáról, a büntetőeljárás sajátosságairól és a tanúgondozás intézményéről kaptak a diákok felvilágosítást, majd kötetlen beszélgetés keretében kérdéseikre is választ kaptak.

A Szegedi Törvényszék és annak valamennyi járásbírósága a „Nyitott Bíróság” program keretében továbbra is fogadja majd az érdeklődő diákokat, és örömmel szervez részükre a fentihez hasonló programokat.

 

Szeged, 2017. június 12. napján

 

a Szegedi Törvényszék Sajtóosztálya