Közérthetőség és szakszerűség a bírósági jogalkalmazásban – büntető ügyszakos képzés a Szegedi Törvényszéken

Büntető ügyszakos bírák és igazságügyi alkalmazottak részére tartott képzést a Szegedi Törvényszék 2017. május 12. napján. A „Közérthetőség és szakszerűség a bírósági jogalkalmazásban” címmel megrendezett oktatás a bíróságok közérthető, áttekinthető és logikus kommunikációjának tárgykörével foglalkozott.

A rendezvény délelőtti szakaszában dr. Joó Attila, a Szegedi Törvényszék büntető kollégiumvezetője és dr. Kovalcsik Éva, a Szegedi Törvényszék büntető ügyszakos tanácselnöke a közérthető fogalmazás alapjait és a határozatszerkesztés vizsgálatának tárgykörében felállított joggyakorlat elemző csoport megállapításait ismertették.

Az egész napos oktatás dr. Szabó András, a Szegedi Törvényszék büntető csoportvezetője, valamint dr. Bakos Éva és dr. Kovalcsik Éva, Szegedi Törvényszék büntető ügyszakos tanácselnökei által moderált workshopokkal folytatódott, amelyek keretében a letisztult tárgyalási stílus és a közérthető határozatszerkesztés témakörében vitathatták meg tapasztalataikat a résztvevők.

A rendezvény rendkívül hasznosnak bizonyult, hiszen a közérthető és pontos bírósági kommunikáció a bíróságokba vetett bizalmat is erősíti, továbbá elősegíti az egységes jogalkalmazást.

 

Szeged, 2017. május 16. napján

 

További képekért kattintson ide.

 

a Szegedi Törvényszék Sajtóosztálya