Szegedi Törvényszék Közigazgatási Kollégiuma

Cím
6726 Szeged, Fő fasor 16-20.
Központi telefonszám
+36 62 795 063
Kollégiumvezető
dr. Lele Zsófia

Ügyfélfogadási rend

Ügyfélfogadás
Hétfő-péntek: 9.00 - 11.00 óráig
Szerda: 8.00 - 12.00 és 13.00 - 15.00 óráig

Megközelíthetőség autóval

GPS: X 46.247050 Y 20.168545

Szeged belvárosát gépjárművel 4 főútról, valamint az M5-ös és M43-as autópályáról lehet megközelíteni.

Az M5-ös autópálya, valamint az 5-ös főút (Budapest) irányából érkezők Szeged belvárosába a Dorozsmai úton keresztül jutnak el. A Szegedi Törvényszék Közigazgatási Kollégiumának épülete a Dorozsmai út - Kossuth Lajos sugárút – Stefánia - Belvárosi Híd – Székely sor – Temesvári krt. – Fő fasor útvonalon érhető el.

Az 5-ös főút (Röszke) irányából érkezők az 5-ös főút - Kálvária sugárút – Londoni krt. - Párizsi krt.- Brüsszeli krt. - Római krt. - Bertalan híd - Temesvári krt. - Fő fasor útvonalon közelíthetik meg a Fő fasor 16-20. szám alatti épületet.

A 47-es főút (Hódmezővásárhely) irányából érkezők a bíróság épületét a 47-es főút - József Attila sugárút – Római krt. - Bertalan híd - Temesvári krt. - Fő fasor útvonalon érhetik el a Fő fasor 16-20. szám alatti épületet.

Az M43-as autópálya (Makó) irányából érkezők a 47-es főút – Szőregi út – Temesvári krt. - Fő fasor útvonalon haladva juthatnak el a bíróság épületéhez.

Az 55-ös főút (Mórahalom) irányából érkezők a bíróság épületét az 55-ös főút (Bajai út) - Kálvária sugárút – Londoni krt. - Párizsi krt.- Brüsszeli krt. - Római krt. - Bertalan híd - Temesvári krt. - Fő fasor útvonalon közelíthetik meg a Fő fasor 16-20. szám alatti épületet.

Parkolás

A személyautóval érkezőknek a Fő fasoron, valamint a környező utcákban is lehetőségük van ingyenes parkolásra, mivel a bíróság épülete a szegedi fizetős parkolási zónákon kívül esik.

Megközelíthetőség közösségi közlekedéssel

Amennyiben autóbusszal érkezik Szegedre:

A buszállomás a Mars téren található.
Innen a 72-es, 72A-s buszokkal lehet a bíróság épületét megközelíteni. A legközelebbi buszmegálló a „Közép fasor” elnevezésű megállóhely.

 

Amennyiben vonattal érkezik Szegedre:

A vasútállomás a Szeged, Indóház tér 2. szám alatt található.

A vasútállomástól az 1. számú villamossal 10 perc alatt, vagy gyalogosan 25-30 perc alatt érhető el a belvárosba vezető Boldogasszony sugárút - Aradi vértanúk tere - Kelemen utca - Széchenyi tér - , ahol a fenti 72-es, 72A-s, Erdélyi tér irányába induló buszokra átszállva lehet a bíróság épületét megközelíteni.

(Menetjegy a villamoson és a buszon is megvásárolható.)

Akadálymentesítéssel kapcsolatos információk elérhetőek az alábbi hivatkozásról.