Emberölés bűntettének kísérlete

Tárgyalás időpontja: 
2017. június 7., szerda 08.15
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntettének kísérlete
Tárgyalás helyszíne: 
6720 Szeged, Széchenyi tér 4.
Tárgyaló: 
117. számú tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint a vádlott a bűncselekmény elkövetését megelőzően néhány hónappal értékesítette szegedi ingatlanát a sértett édesanyjának, a megállapodás szerint azonban továbbra is az ingatlanban maradtak a vádlott értéktárgyai, csirkéi. Néhány hónap elteltével a sértett az ingatlan bejárati kapuján lévő lakatot lecserélte egy másik lakatra, mivel nem akarta, hogy a vádlott az ingatlanban engedélye nélkül tartózkodjon.

2016. április 20. napján a sértett ismerőseivel az ingatlanban kőműves munkákat végzett, amikor megjelent a vádlott felesége, akit arra szólítottak fel, hogy az állatokat és egyéb tárgyakat haladéktalanul szállítsa el, aki ennek nem tett eleget csak a délutáni órákban. A vádlott, felesége távozását követően az ingatlanban maradt, az ott dolgozóknak több alkalommal kijelentette, hogy a sértettet leszurkálja, s hogy ilyen cselekményért ült már 15 évet, amely egyébként megfelel a valóságnak, hiszen korábban emberölés bűntette miatt már jogerősen elítélték.

Röviddel ezt követően sértett be akarta zárni a bejárati kaput és felszólította a vádlottat, hogy jöjjön ki, amelyre a vádlott úgy reagált, hogy a korábban magához vett és zsebében tartott, mintegy 13 cm pengehosszúságú rozsdás kést elővette és hirtelen mozdulattal a sértett felső teste felé szúrt. A sértett észlelte a szúró mozdulatot, jobb kézzel belecsapott a késbe, amelyet így el tudott hárítani és az a jobb kezét vágta meg. Mivel erősen vérzett, őt kórházba szállították, míg az ingatlanban tartózkodók rendőrt hívtak.

A vádirat szerint vádlott cselekménye alkalmas volt arra, hogy sértett halálát okozza, amely kizárólagosan a sértett védekezése következtében maradt el.

További felvilágosítás a Szegedi Törvényszék Sajtóosztályától kérhető.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A bizonyítási eljárás eredményétől függően ítélethozatal várható.

Eljáró bíróság: