Sajtóközlemény

2017. október 13.

A Szegedi Törvényszék Katonai Tanácsa jogerősen elrendelte annak a határrendészeti feladatot ellátó rendőrnek az előzetes letartóztatását, akit hivatali vesztegetés elfogadása bűntettének, valamint közokirat hamisítás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe a nyomozó ügyészség. A gyanúsított előzetes letartóztatása 2017. november hó 13.

2017. október 12.

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen bűnösnek mondta ki A. S. vádlottat hivatalos személy elleni erőszak bűntette és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt, ezért őt halmazati büntetésül 5 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte. A vádlott legkorábban a büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

2017. október 11.

A Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsa érdemben helybenhagyta a Szentesi Járásbíróság elsőfokú ítéletét, melyben a bíróság K. J.

2017. október 10.

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen bűnösnek mondta ki fk. O. N. I.r., C. N. II.r. és P. G. J. III.r. vádlottakat társtettesként elkövetett rablás bűntettének kísérletében, valamint a II.r. és III.r. vádlottakat társtettesként elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérletében és testi sértés bűntettének kísérletében is. Az I.r.

2017. október 10.

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen bűnösnek mondta ki H. N. I.r. és K. T. G. II.r. vádlottakat társtettesként elkövetett rablás bűntettében, valamint a II. r. vádlottat kábítószer birtoklása vétségében is, ezért az I.r. vádlottat 2 év 6 hónap, a II.r.

2017. október 4.

A Hódmezővásárhelyi Járásbíróság nem jogerősen bűnösnek mondta ki A. L. I.r., N. B. II.r., A. H. III.r., A. L. IV.r. és A. Zs. V.r. vádlottakat többrendbeli személyi szabadság megsértése bűntettében, zsarolás bűntettében, hatósági eljárás akadályozása bűntettében, N. T. Cs. VI.r. vádlottat személyi szabadság megsértése bűntettében és zsarolás bűntettében, B. P.

2017. október 3.

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen bűnösnek mondta ki T. J. vádlottat légi közlekedés veszélyeztetésének bűntettében, ezért 4 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre, 5 év légi jármű vezetésétől eltiltásra és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.

2017. október 3.

A Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsa helybenhagyta a Szegedi Járásbíróság elsőfokú ítéletét, melyben a vádlottat garázdaság vétsége miatt 3 év tartamú próbaidőre próbára bocsátotta.

2017. szeptember 26.

A Szegedi Járásbíróság jogerősen felmentette K. Zs. vádlottat a vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétsége miatt emelt vád alól.