Teljes kollégiumi ülést tartott az Alföldi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium Szegeden

Az Alföldi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium 2017. május 26. napján teljes kollégiumi ülést tartott a Szegedi Törvényszéken.

A kollégiumi ülés napirendje szerint Prof. Dr. Hajdú József a Szegedi Tudományegyetem Állam- és JOgtudományi Karának tanszékvezető egyetemi tanára „Új kihívások a szociális ellátások és a szociális biztonság területén” címmel tartott „elemelő” előadást. Színes és tartalmas előadásában a szociális rendszereket szétfeszítő új gazdasági és társadalmi jelenségeket foglaltak össze.

 

 

Dr. Cséffán József regionális kollégiumvezető ismertette a 2016. évi írásbeli kollégiumvezetői beszámolóját, összefoglalta a régió munkaügyi szakágának a 2016. évre vonatkozó ítélkezési tapasztalatait, a regionális kollégiumra váró szervezeti és szakmai feladatokat. Dr. Figula Ildikó kollégiumvezető-helyettes a régió 2016. évi közigazgatási tárgyú ítélkezésének a tapasztalatait elemezte. Ezt követően a kollégium egyhangúlag elfogadta a kollégiumvezető 2016. évi beszámolóját.

A 2016. évi törvényszéki másodfokú ítélkezés tapasztalatait elemezte dr. Magyar Erzsébet a Debreceni Törvényszék tanácselnöke, dr. Sándorné dr. Nagy Erika a Szolnoki Törvényszék tanácselnöke, valamint dr. Hajnal Beatrix a Gyulai Törvényszék tanácselnöke. A tanácselnökök véleménye szerint a munkaügyi és a közigazgatási szakág bírái egyaránt magas színvonalú szakmai munkát végeztek.

 

 

Dr. Figula Ildikó kollégiumvezető-helyettes, európai jogi szaktanácsadó a közigazgatási peres eljárásban irányadó külföldi kézbesítés szabályait, dr. Szabó László európai jogi szaktanácsadó a strasbourgi ítéleteknek a hazai jogalkalmazásra gyakorolt hatását foglalta össze. Mindkét előadás a mindennapi ítélkezéshez nyújtott rendkívül hasznos információkat.

Az Alföldi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium legközelebbi teljes ülését 2017. október 26-27. napján tartja.

 

Szeged, 2017. május 29. napján

 

a Szegedi Törvényszék Sajtóosztálya