Cégjogi ismeretek nem cégbírák számára – regionális képzést tartott a Szegedi Törvényszék

2017. május 8. napján a Magyar Igazságügyi Akadémia képzési programjának megfelelően regionális képzést tartott a Szegedi Törvényszék. Az egész napos oktatáson a Szegedi Ítélőtáblán és a Szegedi Törvényszéken polgári ügyszakban szolgálatot teljesítő bírák és bírósági titkárok vettek részt.

A résztvevők dr. Duxné dr. Velcsov Katalin, a Szegedi Törvényszék Cégbíróságának csoportvezető bírája, valamint dr. Tímár Tamás és dr. Lekrinczki Andrea, a Szegedi Törvényszék Cégbíróságának bírái által tartott előadások révén szerezhettek új ismereteket a végelszámolási, kényszertörlési és felszámolási eljárások, a cégmásolat, a cégkivonat és a cégbizonyítvány tartalma, valamint a cégalapítás folyamata kapcsán. Mindezeken túlmenően szó esett a létesítő és módosító okirat érvénytelenségével kapcsolatos perek és a legfőbb szerv határozatainak felülvizsgálata iránti perek lényegi kérdéseiről is.

A képzés sajátosságaként említendő, hogy a cégjogi ismeretekkel kapcsolatos oktatás célcsoportját nem a cégbírák, hanem a polgári ügyekkel foglalkozó bírák képezték tekintettel arra, hogy cégjogi kérdések a peres eljárásokban is felmerülhetnek.

Szeged, 2017. május 10. napján

 

További képekért kattintson ide.

 

a Szegedi Törvényszék Sajtóosztálya