Bírósági ügyintézők képzése a Szegedi Törvényszéken az általuk ellátható egyes feladatok bővülésével kapcsolatosan

2017. április 4. napján hatályba lépett a bírósági ügyintézők által ellátható egyes feladatokról szóló 56/2008. (III. 26.) Korm. rendelet módosításáról szóló 62/2017. (III. 20.) Korm. rendelet. Ezen Korm. rendelet számos új feladattal bővítette a bírósági ügyintézők tevékenységét, a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény (szabálysértési törvény) 2017. január 1. napjától hatályos 42. § (5a) bekezdése pedig lehetővé tette, hogy a bírósági ügyintézők szabálysértési ügyekben is eljárhassanak.

Az előbbi változásokra tekintettel került sor 2017. április 28. napján a Szegedi Törvényszék illetékességi területén dolgozó bírósági ügyintézők helyi képzésére a Szegedi Törvényszéken ügyszakonkénti bontásban.

A polgári ügyszakos bírósági ügyintézők számára a különböző polgári peres és nemperes eljárásokban ellátható egyes feladataik bővüléséről dr. Tolna András, a Szegedi Járásbíróság csoportvezetője, valamint dr. Lakatos Péter, a Szegedi Törvényszék tanácselnöke tartott előadást, míg a büntető ügyszakos bírósági ügyintézők képzését a büntetőeljárásban ellátható egyes feladataik vonatkozásában dr. Kovalcsik Éva, a Szegedi Törvényszék tanácselnöke, a szabálysértési eljárásban ellátható feladataik tekintetében pedig dr. Nóvé Ágnes, a Szegedi Járásbíróság csoportvezetője tartotta.

Szeged, 2017. május 8. napján

 

További képekért kattintson ide.

 

a Szegedi Törvényszék Sajtóosztálya